De zandbak schelp heeft een heel speels en praktisch ontwerp. Dankzij de dubbele schelp kun je de zandbak ook als zwembadje gebruiken en de zandbak eenvoudig afsluiten. Door het deksel kunnen er geen katten in het zand komen om erin te poepen en blijft het zand droog. Wil je zeker weten dat de zandbak schelp waterdicht is, ook als het echt gaat plenzen? Dan hebben wij een aantal tips.

Zo is je zandbak schelp waterdicht:

 

  • Zet het deksel vast. Tijdens een flinke plensbui of met harde wind kan het deksel een beetje verschuiven. Een simpele oplossing is om een touw of spanband over de zandbak te spannen en zo de deksel op zijn plek te houden. Mocht er slecht weer op komst zijn, of is het buitenspeelseizoen zo'n beetje voorbij, dan kun je de zandbak schelp stevig afsluiten. De zandbak schelp groot kun je ook afsluiten door een tie wrap door het handvat te binden.
  • Zeiltje. Leg een zeil over de hele schelp en schuif hem eronder door om de zandbak schelp extra waterdicht te maken. Een kunststof zeiltje is sterk en waterdicht en kost maar enkele euro's bij de bouwmarkt.
  • Verzwaren. Verzwaar het deksel door er bijvoorbeeld een zware steen op te leggen. Zo voorkom je dat het deksel verschuift of open waait en er water langs de rand in het zandbakgedeelte kan lopen.
  • Afdakje. Als je een overkapping, paviljoen of partytent in de tuin hebt, zet daar de zandbak schelp dan onder. Zo kan je kindje ook altijd in de schaduw spelen.
  • Boor gaatjes in de bodem. De zandbak schelp biedt schoon speelplezier omdat het zand op een kunststof bodem ligt. Nadeel: ├íls er water in de zandbak komt, kan het niet weglopen. Dit in tegenstelling tot een zandbak zonder bodem of met worteldoek. Door gaatjes in de bodem te boren, kan het water wel weg en voorkom je dat je moet hozen. En zolang je de zandbak niet verplaatst, loopt er vrijwel geen zand uit.