spelen met zand en water

Een kinderstrand bij de hand!

Eindeloos spelen met zand, emmertjes en schepjes en lekker poedelen bij de waterlijn… Voor jonge kinderen is een strandvakantie 1 groot feest! Met een zandbak schelp hoef je hiervoor niet eens de tuin uit. In de ene schelp gaat het zand, in de andere het water, en je hebt een kinderstrand bij de hand! Bovendien is dit leuke spelen met zand en water ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van je kindje.

Spelen met zand en water

In de zomer is het voor kinderen heerlijk om met zand en water bezig te zijn. Ze kunnen zandvormpjes maken, graven, waterstroompjes maken en zandkastelen, dammen en grachten bouwen. Maar ook een modderpoeltje maken en daar lekker met de handjes in slaan is al hartstikke leuk! Bovendien is het spelen met zand en water heel gezond. Het stimuleert het de fantasie, ontdekkingszin, motoriek en creativiteit van kinderen. Pedagogen zijn over het spelen met zand en water dan eensgezind positief. Zand en water zijn een ongevormd materiaal waarmee kinderen steeds iets nieuws kunnen maken, zonder dat het kapot gaat of het op raakt. Het gaat ook niet alleen om wat ze ermee maken, alleen al ermee bezig zijn geeft ontspanning! Ook ervaren jonge kindjes nieuwe sensaties van het natte zand en water die ze eerst misschien wel spannend vinden, maar ook interessant. Grotere kindjes gebruiken hun fantasie (zandtaartjes eten!), leren over inhoud en meten door bijvoorbeeld te gieten én ontdekken spelenderwijs wat de invloed van water is op zand. Creëren, leren en ontdekken. Spelen met zand en water is kortom heel gezond en goed voor de sociaal emotionele, motorische en zintuiglijke ontwikkeling!

Schoon en veilig spelen met zand en water

Met een zandbak schelp geef je je kind(eren) een veilige plek om met zand en water te spelen. De stevige schelp biedt een schone plek om zelf water (op temperatuur) en speelzand in te doen. Doe bij voorkeur het water in de deksel. Dat is na gebruik makkelijk weg te gooien, waarna je de bodem kunt afsluiten en het zand mooi schoon blijft. Zo maak je in een mum van tijd een schoon en leuk kinderstrand, om eindeloos van te genieten!